I haven

Optimalt design af en rektangulær have

 

Normalt har en (bag) have en simpel rektangulær form. På grund af det enkle look kan det hurtigt se lidt kedeligt ud, men det er slet ikke nødvendigt! Med et par praktiske tips kan du puste nyt liv i din have. Læs i denne artikel, hvordan du optimalt kan bruge en rektangulær have ved hjælp af layoutet.

 

1. Brug forskellige former
Ved ikke kun at bruge lige linjer gør du haven meget mere interessant, og du forhindrer en rodet følelse. Brug diagonale linjer, skab runde kanter til dine planter og leg med alle de forskellige former. Vælg f.eks. En rund græsplæne i stedet for en lige overflade. Vær også opmærksom på brugen af ​​havemøblerne. Gå efter et rundt havesæt, der matcher stilen i din stue, eller vælg et, der matcher de nyeste indretningstendenser. For lidt møbelinspiration og flere haveideer, tag et kig på Meubelplein Ekkersrijt.

2. Opret højdeforskel
En anden måde at gøre haven mere legende på er ved at skabe en højdeforskel. Du kan gøre dette ved at placere terrassen lavere end resten, installere trapper eller blot ved hjælp af planter. Sæt et par høje træer i ryggen med nogle mindre planter og forskellige slags blomster.

 

3. Opdel haven i områder
Se på overfladen fra en anden vinkel. Ved at lave en slags grundplan for din have får du en bedre idé om layoutet. Det er nu lettere at indrette haven ved hjælp af overflader. Bestem, hvor terrassen skal være, hvor den afslappende eller legende del af haven er, og hvor en masse smuk natur skal være placeret. Du kan straks være opmærksom på brugen af ​​forskellige former!

4. Lav en partition
Du kan også understrege de forskellige overflader i din have med et havehegn. Dette kan være et simpelt stakit eller en høj hæk. Overvej også små stenvægge mellem planterne, et vævet hegn på terrassen eller en skillevæg med flotte klatreplanter.

 

5. Fremhæv den smalle del
En gennemsnitlig have har ofte en lang smal form. Du kan få det til at se større og bredere ud ved at understrege den smalle side. Så læg terrassen eller fliserne i bredden. Det er også godt at være opmærksom på opdelingen af ​​overfladen.

6. Installer udendørs belysning
En have ser helt anderledes ud i løbet af dagen end om natten. Så glem ikke også at tænke på udendørs belysning! Med lys kan du også skabe dybde og tilføje ekstra atmosfære. Installer belysningen på terrassen, langs stien og eventuelt ved en dam eller haveskur.