I haven

DIY: lav en bålplads i haven

Vidste du, at det slet ikke er så svært at lave en ildsted i haven? Resultatet er utrolig stemningsfyldt – alle kan komfortabelt skåle skumfiduser rundt om bålet. Det eneste du skal bruge er nogle sten, en skovl og et målebånd. En rund bålplads er dejlig og legende og giver ekstra hygge. Vi deler gerne nogle tips til at lave en bålplads!

Trin 1: Hvor er ildstedet?
Ikke uvæsentligt: ​​du starter med at bestemme det rigtige sted til din bålplads. Anbring ikke ildstedet tæt på et træ. Du vil ikke risikere, at ilden tændes igen, efter at den brænder. sikkerhed først!

Trin 2: Bestem formatet
Vælg derefter størrelsen på din bålplads. Du vælger en diameter, for eksempel 50 centimeter (og derfor en radius på 25 centimeter). Herefter placeres en sten i midten og to sten omkring den langs din diameter.

Derefter tegner du en streg i form af en cirkel omkring den midterste sten. Du kan binde en blyant omkring et snor og trække den stramt for at sikre, at du får en fin cirkel – en slags hjemmelavet kompas. Eller vælg en spraydåse maling i stedet for en blyant, så du tydeligt kan se, hvor du skal skovle.

Gå efter en grube på 45 centimeter dyb. Du vil ikke have din pit til at være for dyb, så du vil ikke se ilden længere.

Trin 3: Vælg sten
Nu hvor du ved, hvor stor din bålplads bliver, kan du også beregne, hvor mange sten du har brug for. Det er bedst at vælge klostersten i bunden og valloner til væggen i bålkassen. Disse sten kan modstå ekstrem varme. Det er rart at afslutte din bålplads med en cirkel af fliser. Disse er flade dekorative sten.

Trin 4: Lav en ildsted
Nu begynder det virkelige arbejde! Du har brug for følgende:

en skovl
niveau
stenene
valgfrit: havehandsker
Du har bestemt, hvor hullet skal være, og allerede trukket det i græsset. Så begynd at skabe i form af din hjemmelavede cirkel. Fortsæt, indtil du når dybden på 45 centimeter.

Nu er det praktisk at dække bunden med et lag sand. Dette er nyttigt til vandafledning og forhindrer flammerne i let at tænde igen, når din ild er slukket.

Dæk derefter bunden med klosterstenene i båren. Derefter dækker du væggen. Start med fire valloner, omkring din cirkels diameter. Placer en i hvert hjørne. Arranger dem i en fin cirkel så godt du kan. Du finder mange nyttige selvstudier online!

Vil du vide, hvad en bårebinding er? Læs derefter vores praktiske blog om forskellige former for at lægge obligationer til asfaltering af din have.

Du bruger dit vaterpas til at sikre, at du retter stenene pænt.

 

Trin 5: Afslut din ildsted
Endelig skaber du en flot ramme til din bålplads. Fjern et lag jord omkring din bålplads i form af en flot cirkel. Placer dine flagstene på dette. Hvis alt går godt, vil disse synke pænt ned i græsset. Og voila, der er din bålplads! Lad helst gruben hvile i 24 timer, før du begynder at bruge den.